Första bondeveckan

Vi har nu varit på bondgården i en vecka, och det är inte en dans på rosor precis! Hårt jobb är det. Men det är också väldigt roligt. 2 kalvar har fötts sedan jag kom dit, de döpte jag till Stina och Sture. Min favvokossa har jag döpt till Kajsa. Kanonfin ko som är jättesnäll och väldigt lätt att mjölka.
Men man blir trött, och i dag sov jag först från kl 22 till 05.40. Då gick jag ut med Benny. Sedan kom pappa och tog honom och jag somnade om och sov till 8.30. Sedan gick vi med Benny på stan för första gången. Det gick kanon (han måste bara lära sig att gå lite bättre i koppel). Sedan somnade jag klockan 12 igen och sov till fyra. Trötter, kan man säga ;)

Benny har ibland varit ensam när jag har jobbat och det har gått super. Han lägger sig och sover när jag går och bryr sig nästan inte.



Sedan har han ju fått en kompis i Zita, familjens lilla svarta norska älghund (tror jag det var) De är nästan lika stora nu.








Som ni ser fick jag lite tokiga bilder ;) Ni kan förstå att jag fick bada honom när han kom hem efter att ha varit i koskitlukten. (Jag fick också såklart mig en omgång. Huga!) Men ren blev både han och jag (:

Nedan; två filmer från gården :)




Bilder från 24:e maj

Blöta tassar! :S



Benny på köksmattan (trasmattor är toppen...)



Fick lite gosedjur av mormor Sussie. En orm, en stjärna och en Alfons Åberg.


Dagens bästa bilder; 23 maj

Här kommer bilderna från idag, då vi var ute i skogen för första gången. Tassarna blev lite blöta, som ni ser ;) Å jag älskar hans fläckiga trampdynor! Ska fila dem lite senare idag så han vänjer sig vid sånt. Ska dra igenom honom med borsten en gång också, även fast han inte gillar det alls.
På andra biden är vi då i skogen, och vi håller på med passitivitetsträning.
Sista bilden är nytagen, och på den ser man att det är en riktig karlakarl vi har fått hem; han sover på jordfelsbrytaren....
  





Bilder från gårdagen, 22 maj

Lite bilder från gårdagen då vi var i Nässjön. Vi var även hos gamlamormor och gamlamorfar för gamlamorfar fyllde 63(?) år. Eller 64. jag kan inte räkna så långt ;)



Benny Speedo

Snabbisen ;)


Fotbollslek med mormor, 9v gammal

Här är ett litet videoinlägg på Benny när han spelar fotboll med mormor Sussie. Innan detta hade han varit ute i skogen i en halvtimma, tills jag trodde att han var trött. Men det var han då tydligen inte...
Natten har förövrigt gått bra. 3.33 i natt sprang jag ut med honom eftersom jag har lärt mig att man måste vara snabb! Jag sov i pyamas så det var bara att dra på sig en fleecetröja och bära ut honom. Då pinkade han både länge och väl, och sedan var han så uppjagad (och jag också för den delen) så det var svårt att somna om. Men vi lyckades. Imorse vid halv sex klev vi upp och pinkade igen. Inga olyckor inne i natt inte! :D


Fiske i Nässjön

Ett litet videoinlägg på Benny från igår när vi var och metade i Nässjön. Han ska äta och slicka på allt. Idag svalde han en maskros, bara sådär. Nöp av den och svalde den. Vi hann inte riktigt med där.... Det gick fort! Det är konstigt att han inte är dålig i magen!
Vi fick upp elva eller tolv småfiskar att slänga i dammen när vi for hem.


Morgonlek

Inatt väckte Benny mig kl 01.45 och ville busa. Kan ju säga att det ville inte jag. Inte heller ville jag vänja honom vid att gå ut mitt i natten, så vi fick båda somna om. Klockan 04.30 tänkte jag att nä nu måste jag gå ut med honom (då hade han inte varit ute sedan kl 22 dagen före). Sagt och gjort, jag lyfte honom över kompostgallret kring sängen och vips så satt han där på mattan och kissade. Jag får vara lite snabbare imorgon.
Sedan gick jag ut och lekte vid klockan fem igen Då både kissade och bajsade han. Klockan halv sex fick han mat och vi kissade lite till. Väckte mormor och morfar med en blöt puss klockan 05.40. Trevligt!
Efter maten och väckningen av momma och moffa gick vi ut igen. Då bajsade och kissade han en gång till. Han jagade även iväg vår katt. (Ojdå)...Så kan det bli. Våra två katten vågar knappt gå varken ut eller in när han är där. Och han är ju alltid där de är......
Nu är det dags att sova! Trodde aldrig att han skulle ha mycket energi. Natti :D


 

Hemma! :D

Nu är Benny äntligen hemma! :D Hemresan på dryga 43 mil gick kanonbra, vi stannade för att kissa och bajsa  tre gånger och han var helt "bilren". Inga olyckor där inte! Han visade ganska tydligt när han var kissnödig, så det var lätt att stanna till i någon ficka efter vägen. Så fick man ta sig en kisspaus själv också ;)

   
                                     BB-väskan                                   Benny fick ett mumsigt tuggben                 

          
   
Första prommisen. Han brydde sig inte alls om varken kopplet eller halsbandet. Det kliades bara lite ibland ;)                                                                                                   
 
                                     
                    
Sover med tuggbenet och gosevoffen :D


   
     Bild på trädgården. Han tyckte bäst om kaninen!     Här har han ett grisöra som han smaskar på på Tiger :D

Valpsäkrar

Imorgon ska vi då hämta den lille krabaten som jag har väntat på och planerat för i över ett år. Det känns så skönt att äntligen få det man han kämpat för!
Idag/kväll blir det då städning och valpsäkring. Sladdar ska bort och kläder som ligger på golvet (...) samt skor måste plockas undan. (För mina skor ska han då inte få smaska på!)
Sitter och tänker på om det är någonting jag har glömt att köpa, men allt verkar vara helt färdigt.
Måste också packa "BB-väskan" som jag kallar det, med leksaker, gosehunden, skålar och ombyte för mig om det skulle hända en liten olycka ;) Så det måste bli färdigt...
Nu vill jag bara att den här dagen ska gå fort, så jag får åka imorgon bitti och hämta honom. Det är ändå en 40 mil dit och 40 mil hem, så det blir en bit att resa. Mest orolig för att stackaren ska bli åksjuk :( (Men då är vi ju två som blir det...)




Måste bara lägga in det här klippet på Knäckebrödsdansen från Talang 2009. Det här är det bästa som hänt tv x) Så kul!
Tjarå :)

Alltid lika kul att såga...

Såhär tycker jag om årets Eurovisonbidrag. Detta är tankarna som kom upp i mitt huvud när jag såg framträdandena.

Albaninen -
Nja, jag vet inte riktigt. Klatchig låt, men tack vare "iprenmannen", "kondommannen" eller som jag vill kalla honom "Scary guy", så förstörs det lite grann. Man ska inte döma låten efter framträdandet egentligen, men det gör jag i alla fall. Om jag någon gång ska göra en skräckfilm ska den heta "Albaninen" och den där blå gubben (som tagen ur strandvaskaren...) ska få gå omkring och mörda folk. Spooky! Men låten får ändå än 4 poäng.

Andorra - Tja, vad ska man säga. En radiolåt kanske? Låter som något mediokert en radiostation skulle kunna spelat en varm sommardag. Men det händer inte så mycket i låten tycker jag. Kanske därför den inte kom till final? Men ändå lyssningsbart, 3 poäng.

Armeninen -
Inga och Anus, nej förlåt, Anush, sjöng Jan Jan. Den tycker jag faktiskt är rätt rolig, och den fastnar garanterat. Efter jag hade sett första deltävlingen så var det första jag nynnade på på morgonen just "Everybody move your body" med armenskt brytning. Kul, 4 poäng.

Azerbadjan
- Min röst hamnade på detta Svenskkomponerade bidrag. Inte för att de var bäst, men näst bäst. Visste ändå att Norge skulle få vår tolva, så jag röstade på den här sommarplågan. Big fan of Arash :D Den här låten kommer garanterat vara "Always on my mind" (And always in my dreams...) Mycket bra låt, 5 poäng.

Vitryssland -
  Jag tycker att det var en ganska bra låt, blev förvånad att den inte gick till final (De kunde ju ha sparkat ut Israels bidrag istället till exempel...) Han måste däremot söka upp en frisör, och det är snabbt! 3 poäng.

Litauen -
Ja, vad kan man säga om det här då? Hyfsat måste jag väl säga, en låt som kan gå på lugna favoriter inom en månad. Men ingenting som kommer att spelas på min stereo på max, 2 poäng.

Belgien - Jag säger bara "no comments". Vet inte vad jag ska säga riktigt om det här tråkig låt. Jag kommer inte apa efter honom i alla fall, 1 poäng.

Bosnien och Herzegovina -
Kan inte stava landets namn, men det behöver jag inte kunna heller för jag kommer aldrig att lyckönska deras bidrag för iår. Definitivt inte en låt jag kommer lägga ner energi på att lära mig, 1 poäng.

Israel -
  Sa tidigare (kring vitrysslands bidrag) att detta kan sparkas ut. Jag håller fast vid det. Falsksång och dålig låt. Nejtack! 0 poäng.

Frankrike -
  Mycket tråkig låt, och eftersom transan sjunger på franska så fattar vi inte ett ord. Tack och hej! Mycket märkligt att den kom på 8:e plats, och inte bland de tre bottenlåtarna. Men juryns röster kan inte alltid väga upp för kompisröstning (tyvärr), 0 poäng.

Kroatien -
Första och enda personen som såg rätt så bra ut i årets ESC. Kul att han kunde sjunga med en sammetsstämma till utseendet. Dock ganska tråkig låt (tyvärr!!), 3 poäng.

Portugal -
När jag har knarkat så kommer jag att tycka om samma musik som Portugal. Man kan nästan tro att de har det, eftersom de svävar på moln i ett "Yoshi-land" från Nintendo. Jag skulle behöva röka lite gräs innan jag skulle ställa mig på scenen med den låten, 1 poäng.

Island -
Fin låt och fin tjej. Men också lite enformig tycker jag, 3 poäng.

Grekland -
  Jag förstår inte hur den där låten (och han) kan vara förhandstippade som vinnare. Okej låt, om man inte ser honom. Instämmer med kommentatorerna på tv om hans tröja (pengarna tog slut så att de fick inte nog med tyg till kläderna). Varför i hela friden ska man ha en för liten tröja?? Det är inte ens sexigt! Och rakat bröst? Jag har bara ett ord att säga, och det är FAG. Det var min sågning av honom. Låten tänker jag inte såga speciellt, den var helt okej, bara man inte såg spännisbögen som tror att han är snyggast på jorden. Alcazar hade gjort sig bättre där. 3 poäng för låten, 2 för låt + framträdande.

Ryssland - Nejnejnej Ryssland! Efter förra årets låt med Dima Bilan (och föregående år med bra låtar) har ni ramlat ner flera steg på ESC-stegen. Klart att ni hamnar i botten med tjejen i duschdraperi och badmössa. Snälla, snälla, snälla - inte en gång till nästa år, 1 poäng.

Bulgarien - När det gäller Bulgariens bidrag har jag bara tre ord att säga. Falskt, falskt och falskt. Låten (och videon) påminner om en riktigt bra krigarfilm från romartiden, men när han gör det live så låter det rent av bedrövligt. Han får 1 poäng för videon.

Cypern - Den här "Firefly"-låten var tråkig och inte speciellt bra sjöng hon heller. Detta passar inte i de här sammanhangen, 1 poäng.

Tjeckien - Jag säger bara: Håll er till hockey. Visserligen fastnar låten huvet, men det är långtifrån en positiv grej denna gång. En gammal ute superhjälte och en video/scenframträdande som man går på toaletten vid. Trodde ändå att den skulle gå vidare för att den var så dålig. Dåligt och konstigt har ju funkat förr i ESC-sammanhang. Men hurra för att det inte fungerade denna gång får vi väl säga, 0 poäng.

Danmark -
En Ronankopia (till rösten) med utseende som en brottare när han rynkar på näsan funkar inte för mig. Det är någonstans tydligt att han försöker vara någon annan än sig själv. Det funkade till final, men inte längre. Låten är väl ändå rätt okej måste jag väl erkänna, 3 poäng.

Estland -  Med en sångerska som liknar "Piper" i förhäxad kan det väl gå rätt okej. Men tyvärr tilltalar inte låten mig alls. Fin, dock, 2 poäng.

Finland - Jag är faktiskt förvånad över att den här låten inte gick så bra, för jag tycker att den är kanon. den har också redan gått på raido ett långt tag, och den blir bara bättre och bättre. Desvärre lät det inte lika bra i videon som live, jag tror att de förlorade på det, 4 poäng.

FYR Makedonien - Till och börja med så älskar jag att dra hela Makedoniens namn, men det var bara en parentes. För att fortsätta med låten; den sjungs av två bröder (som båda måste klippa sig) och den handlar tydligen om kärlek. Synd att vi inte förstår ett ord. Låten är väl helt okej måste jag väl säga, men ingenting som jag normalt skulle lyssna på. 2 poäng.

Tyskland - Tysklands låt tycker jag är riktigt rolig. Trallvänlig och absolut en låt som fastnar. Desvärre så är det ju det här återkommande fenomenet "spännisbög". Jag skrattar bara åt dem. Men låten är riktigt bra, 4 poäng. 

Ungern - Zoli Ádok är Ungerns svar på Sveriges Alcazar. Även om jag tycker att Alkiz låt är bättre än den här. Men den har en bra refräng, definitivt. De skulle ju bara ha skippat de där stripporna runt honom. (Men det kanske är enda sättet för honom att få bli tafsad på, vad vet vi?) 4 poäng för bra låt i alla fall!

Irland -
Irland skickade inte, för en gångs skull, en folkvisa som sjunger om frid och fröjd. Portugal stod ju för det bidraget iår som vi minns. Tjejrocken går faktiskt hem hos mig, helt ok låt. 3 poäng.

Lettland -
Deras låt fick jag faktiskt lyssna på på internet, för jag kommer inte ens ihåg hur de såg ut eller lät överhuvudtaget. Men sen fick jag höra refrängen och säger bara "usch". Inte min smak, i klass med superhjälten från Tjeckien. De får 1 poäng för att de skippade supermandräkten.

Malta -
Väldigt duktig sångerska måste jag ju säga, men hon är så ute som man kan bli (lite elakt där kan man ju säga att förklaringen till det är att hon inte kommer in genom dörren, men jag är ju snäll, så...) Lite svårt att höra vad hon säger stundtals, men hon är ju jätteduktig och sjunga. 2 poäng.

Moldavien -
Den här låten gillade jag faktiskt, man blir glad av den och kan gärna höra den två gånger efter varandra utan att bli uttråkad. "He-hey, he-hey, he-hey" är något som fastnar. Men var det bara jag eller var klänningen fram sned? Annars bra tycker jag. Hon var väldigt duktig att sjunga och använda rösten, 3 poäng.

Montenegro -
Väldigt intetsägande låt. Entonig och upprepande. Och så det här med slemmiga killar på senen. Balettdansören som går "Saturday night fever"-moves fungerar bara inte. Tänk igen, Montenegro, 2 poäng.

Nederländerna -
"The Toppers", eller topphuggarna, som jag kallar dem, var inte speciellt charmiga. De här tre silverfiskarna kan ju ringa till Christer Sjögren och kanske kan hitta på något extra smörigt till nästa år. (Hoppas definitivt inte, men Christer skulle garanterat vara på!) 0 poäng.

Polen -
 Duktig sångerska, men det är inte mycket mer än så. En okej låt, men tråkig. 2 poäng.

Rumänien -
Hm... Inte så tokig låt, trallvänlig och kommer garanterat att spelas på partyn över hela Europa. Men det händer liksom ingenting. Ganska platt låt, men helt okej, 3 poäng. 

Serbien - Det blonda affrot has entered the building! Herregud, jag vet inte vad jag ska säga. Någon humor ser jag ju inte, och jag skrattar inte med honom, utan åt honom. Låten fastnar ju dessvärre på hjärnan och det ger den 1 poäng.

Slovakien -
Duetten av tvsåpakändisarna var faktiskt rätt så hyfsad. Kommer inte ihåg låten efteråt, men de är duktiga på att sjunga för att vara tvkändisar. 2 poäng.

Sloveninen -
Även kallad "låten där de sjunger en mening". Snacka om tråkigt, tråkigt, tråkigt. Hade säkert gått bättre om de sjungit hela låten. Garanterat. 1 poäng (för en mening).

Spaninen -
Nja, klart lyssningsbar, men inte sådär superbra. Snygg i håret är hon ju i alla fall... Men varför i hela friden ser hon ut som en isdansös? Förstår inte det alls... 2 poäng.

Schweiz -
Lite förvånad över att dessa inte gick till final. Hade faktiskt tippat det. Men så åkte "Lovebugs" ut. Tyckte att refrängen var riktigt bra, men resten är lite tråkigt, tyvärr. 3 poäng.

Turkiet -
Tyckte inte riktigt att hon förtjänade att hamna så högs som hon gjorde, men låten är bra och den fastnar. Litet minus för henne som tror att hon är Beyoncé (vilket inte stämmer) 3 poäng.

Ukraina -
Hojhojhoj. En låt med video som kommer slå sig in på porrtoppen. Lite överdrivet tyckte jag att det var faktiskt, det blev bara för mycket. Men bra discodänga. 4 poäng.

Storbritannien -
Entonig låt där de inte händer så mycket, men hon var väldigt duktig att sjunga. 3 poäng.

Norge -
Absolut den värdiga vinnaren av ESC 2009. Även om jag tror att juryn bidrog till Norges utklassning och poängrekord så tror jag att alla gillade den, i alla fall lite. Alexander fick ju poäng av samtliga länder. Grattis! Helt underbar låt av ett musikaliskt geni. Den här kommer att spelas världen över hela sommaren! Bra scenframträdanden också! "I'm in love with fairytale" 5 poäng! 

Sverige - Inget operafan kan man väl säga att jag är, men det är rätt kul att försöka sjunga med. Speciellt sista tonen har jag tränat på här i helgen. Det gå faktist ganska bra. Kanske ska jag fundera på en karriär inom operan? Nja, men det skulle vaa kul att prova och lära sig hos mågon duktig.
Altså, det är en bra låt, men jag tippade att den skulle hamna i botten bland de tio sämsta, och hon kom femma bakifrån (?) Europa är inte redo för opera (än kanske, vad vet man?).
På skoj skulle jag ha velat skicka Caroline Af Ugglas, bara för att se hur folk hade reagerat. (Jag hade skämts ögonen ur mig, men feomenet med "dåligt funkar, dåligt går vidare" kanske skulle ha funkat för henne, vem vet?)

Det var samtliga av ESCs bidrag för 2009. På hela taget är jag som sagt var nöjd. Och en än gång; GRATTIS NORGE!

Hejja Norge!!! :D

Det blev som jag väntat (eller snarare som jag hoppats...) Norge tog hem guldpengen. Och för en gångs skull kan jag sova gott natten efter en Eurovision Song Contest. Och såklart kunna titta nästa år igen utan att ha lovat något annat ;D.
Jag vill bara säga GRATTIS NORGE!
Egentligen skulle man ju ha försökt få tag på biljetter till nästa år, men med tanke på vad VIP-VIP-biljetterna kostade iår så skulle jag få ta ett lån (100.000kr landade priset på). Hela kalaset kostade 380 miljoner kronor. Man kan undra vart de har lagt alla de pengarna på.... Kanske på det 80 ton tunga golvet?!
Det var som alla sa; nog det mest spektakulära ESC genom tiderna, i alla fall under mina 16 levnadsår.
Nu blir det sängen! Kan också meddela att det är 3 dagar minus 23 minuter kvar tills dagen då vi ska hämta voffen!
Undrar om han blir lika schlagertokig som matte?? :D
Natti

Ikväll smäller det!

"Lilla julafton" för mig ikväll då. Älskar vekligen Eurovision.... Anser att det är det bästa som finns att titta på på tv!
Det finns några jag skulle vilja plocka bort från finalen, och några jag skulle vilja ha med, men så är det ju alltid.
Favoriten är, som jag nämnt tidigare, Norge med Alexander "Sötisen" Rybak och sin "Fairytale". Som han sjunger;
"I'm in love with a fairytale..." Jag skulle vilja sjunga "I'm in love WITH 'Fairytale'!"
Tvåan tycker jag är lite knepigare, men definitivt inte Grekland som många har tippat på som vinnare. Snacka om en tråkig låt sjungen av en "gammal" spännisbög (allting är ju relativt...). Nejnej, här behöver vi något fräschare, Grekland!

Troligtvis kommer jag inte att jubla över kvällens vinnare; det gör jag aldrig. Med "kompisröstning" röstas inte den bästa låten fram, utan grannlandets låt, hur dålig den än är. Och varje Eurovision sitter jag och säger; "Om den låten vinner, så kommer jag aldrig mer att titta på den här skiten!" o.s.v. Men jag sitter ändå där, varje år, fastnaglad franför tv:n.
Jag är och kommer alltid att vara en inbiten och hängiven schlagerbög.

Nytt beskrivande ord; 6 dagar kvar

Hejhej igen! Eller privjet! Nu är Eurovision slut för ikväll och jag kan meddela att 6 av mina 10 låtar gick vidare. Favoriten är såklart Norge med Fairytale. Älskar den låten; hoppas självklart på vinst för denna :D

Så med 6 dagar kvar har jag också kommit på ordet för att beskriva min lille kille. Självklart är han ju fräsig! Det är ordet jag har letat efter. Man kan ju inte säga att han är sådär klassisk supersöt. Han har ett mer tonårsutseende, långa ben och stora tassar. Men att han är fräsig, det kan ingen ta ifrån honom! ;D

Idag har jag också gjort nationella proven i matte A, a- och b-delen. Fick lite hjärnsläpp från början men sedan rullade maskinen igång. Så är det när man har prov 8.40 på morgonen. Huga! Och så är man ju väldigt rädd för att "göra bort sig" och svara fel på någon superenkel fråga....
Jag som naturvetare har miniräknare jämt och ständigt, även när jag räknar ut 1*1, i princip. Så att börja räkna bråk i huvudet var bara så segt vid den tiden på morgonen. Tog lite tid att få till uppställningarna (som man inte använt sen 2000), men sen funkade det som sagt var.

Nej hörrni, nu blir det skvallerblaska i form av Hänt Bild och sängen.
Natti! :D

Hemma igen; 7 dagar kvar

Håhåjaja. Det var den klassresan det. En mycket lärorik liten "semester" måste jag säga. Vi var bl.a. på SLU (som jag sa tidigare; Sveriges lantbruksuniversitet) och SVA (Statens veterinärmedicinska anstalt) där vi var med vid dissikering av olika djur. Själva synerna var ingenting, men det halvt ruttnade fåret luktade inte mumma om man säger så.... De hade också kor (vars huvud var sågat i två delar i en bandsåg), en katt, en hund, två smågrisar. Ett föl, ett lamm och ett par svanar. Om man skulle ha varit inälvsrädd skulle man garanterat ha svimmat, men jag måste säga att det var riktigt intressant. (Som jag förklarar situationen menar ni säkert nu på att jag inte är riktigt frisk, och ni har rätt; det är jag inte heller....)
På SLU fick vi se kossorna med "lucka på magen". Det var som en propp på kossans mage som man kunde öppna och titta rakt ner i våmmen (den största av de fyra magarna). Vi fick också stoppa ner armen och känna (!) Tyckte först att det var lite taskigt mot den stackars kon, men hon verkade inte bry sig. Dessutom var det ett once-in-a-lifetime-opportunity, så jag hade måstat göra det. 
Slutligen for vi och tittade på schimpanser och orangutangerna på Furuvik. De var riktigt tuffa! Vi hade en liten föreläsning om apor och en massa forskningsförsök. Mycket intressant!

   


Sen hände bara lite allmänna grejer. Fick mina skor upphissade i flaggstången ( de andra paret försvann också upp i något träd och de återfick jag dagen efter), Malena gick vidare i Eurovision. Grattis till henne! Jag och en kompis tippade på vilka åtta låtar vi trodde skulle gå vidare, d.v.s dessa;
Armenien
Vitryssland
Sverige
Island
Turkiet
Finland
Schweiz
Malta
(Samtliga är länkar till youtubeklippen)
Av dessa gick Armenien, Sverige, Island, Turkiet, Finland och Malta vidare (Om jag kommer ihåg rätt. Fullt möjligt att jag glömt bort någon...)
Jaja, kika gärna in dessa klipp. Gillar de allihop.
Ha det!

Näsdukshämtaren

Ett litet klipp på en hund som hämtar näsdukar när husse nyser. Väldigt sött :D


11 dagar kvar!

Måste passa på att lägga in lite bilder nu när jag ska på klassresa på måndag. Så här kommer en liten bild. Tjingeling :D



Benny och brorsan Silver :)

12 dagar kvar :)

Nu är det inte långt kvar, endast tolv, futtiga dagar. Dagarna som kommer ska vår klass på klassresa med tvåorna, det bär av till Uppsala och SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och aporna på Furuvik. Så det blir lite kombinerat med roligheter och utbildning, (Om man nu kan kalla det för utbildning när man käkar ute varje kväll och tittar på dissikerade kossor... Tufft!) Det ska iaf bli skoj! :) Måndag, tisdag och onsdag ska vi vara borta. Sedan väntar nationella prov i matte A på torsdagen. Huvva! Hoppas det går bra!
Sen ska vi guida 8:or på skolan veckan därefter (v21). Vi går då endast tre dagar, sen ska jag, mor och far hämta Benny i Piteå.  Fullt upp vill jag säga!
Bifogar en liten bild på Bens :)



Ja, det var jag som pinkade på golvet.....

13 dagar kvar; dagarna går fort nu!

Nedräkningen från två veckor har börjat. Jag är fortfarande förvånad över hur stor han är! Lång och gänglig, nästan som en tonårspojke ;) Här är en bild när han sover.... Om det nu är han, det är så svårt att se, alla är ju lika dana när de lägger högra kinden till) Därför, för att vara helt säker letar jag efter en voffsing med halva ansiktet vitt. Det är ett säkert kort. Även de små fläckarna på underläppen <3 (om nu ingen annan har det också... De är ju så lika ibland!)


Två veckor kvar; nya bilder på Benny!

Nu är min lilla voffe inte så liten längre, han har blivit riktigt stoooor! (Med mina mått mätt). Ändå blir han större sedan(!) Han har fyllt 7 vekor nu, men ska bo kvar en vecka extra eftersom jag slutar skolan v21. Då bär det av till Piteå där min stora valpis väntar på mig! 
Har nu börjat blivit lite nervös; vad har jag egentligen gett mig in på? Det är inte försent att ångra sig ännu :S.
"Har någon något att invända mot mig och min idé att skaffa hund, tala nu eller tig för evigt", haha.



Bild på Benny och hans syskon, ni känner väl igen honom??? :D

Comviq-täckning

Han har en s.k. "comviq-färg" på pälsen - 'Inte full täckning någon stans!' x)


15 dagar kvar; Trötter!

Trötter! Han ser ut som en dinosaurie! 8D


Mamma, pappa, barn

En liten bild på pappa Harley (bluemerleaussien), mamma Xena (svartvita bc:n) och en liten bror (eller syster) till Bens :)



Han har ärvt sina blå ögon från far, ena örat från mamma och andra örat från pappa :) En liten outsider; precis som jag ;)

16 dagar kvar!

Känns liiiite tjatigt det här med nedräkning, men jag jan inte låta bli! Han är ju sååååå söt! :) Det tar tyvärr lite tid för Elin att fixa fram bilder, så hon får finna sig i att jag snor (förlåt; lånar!) de gamla ;) Den här är lånad från hennes blogg.


Där är pappa Harleys nacke också ^^

17 dagar kvar - lite bilder :)

Lite bilder på voffen :) (Lånade från Sofias samt Elins pixbox)


Bennys första hångel ^^

18 dagar kvar!

Tjoflöjt :)
Idag blir det Robinson med familjen, korgen i köket ligger ännu tom. Det är så frustrerande att tiden inte kan gå fortare än den gör! Nu är han 6½ vecka gammal. Bara 18 dagar tills vi ska hämta honom <3

:) :) :) :) :)
 

19 dagar kvar!

Idag tog jag och mamma en långprommis eftersom brottningsträningen uteblev (jippie..!). Förstår inte varför bandyspelare ska träna brottning, men man gör väl som tränaren säger... *host*
Men i alla fall. När vi gick där tänkte vi att snart har vi en hund att gå med - lycka! :) Det är också bara 22 dagar kvar tills vi ska bo i husvagn hos en bonde i fyra veckor, jag och voffen. Det kommer att bli en upplevelse! Vad har jag gett mig in på? (O.o)

/Evelina

RSS 2.0