Melon är smaskens!

Benny och jag har kommit på att melon är toppen! Han rensar gladeligen mitt "melonskrutt" när jag är färdig. (Sen lämnar jag ju alltid llite extra bara för att han ska få, men säg inget till mamma ;)


Den här veckan har vi förutom ätit melon även badat minst en gång om dagen. Han är riktigt duktig att simma och nu har han förstått att det är skönt att bada när det är varmt.

Hans vikt och höjd vid 14 veckor var:
Höjd: 42 centimeter.
Vikt: 12,5 kilo.

Slänger in en bild på en tokig sovställning också. Titta och le :D


Lek och bus med Sicko

Grannens lilla Brasilianska Terrier Sicko fick idag äntligen komma över och leka. Och leka - det gjorde de! Sprang runt, runt, runt och brottades som aldrig förr. Jag blev helt slut bara över att titta på dem när de jagade varandra. Benny, min "lill-stora" lufs han inte riktigt med i svängarna när Sicko drog iväg, så ibland vände Sicko och tittade på honom med en min som sa: "Är jag för snabb för dig??". Lite elakt mot stackars Benny som faktiskt är nästan en månad yngre, men ändå väger fem kilo mer.... Brottningsmatchen hade varit enkelt avgjord om Benny hade bara lagt sig över honom, men Sicko var lite för energisk. *Pustar*
 


    


Bad vid Sälsten

Idag var vi på Sälsten och badade. (Rättning: HAN badade, inte jag...) och det tyckte han var jätteskoj! Sprang fram och tillbaka och jagade vågor. Och de kunde inte tas fast! Det förstod han inte riktigt... Men så är han ju så liten (:
Han ville inte riktigt gå ut i vattnet och simma självmant, så jag fick huttrande bära ut honom i vattnet så han fick simma in.
Men så var vi och metade nu på kvällen också och då simmade han ut helt utan min hjälp. Han har blivit så stor, lillkillen (': Glad blev jag iaf :D

     




    

Har också skaffat en "Scrapbook" som det heter, men jag kallar det nog för Crapbook. 500 kronor köpte jag bok, papper, och klister och sånt för.  Surfa in på sidan www.jagharingetliv.se så hittar ni mig garanterat!
Men jag kunde aldrig ana att det skulle finnas så mycket! En hel affär med bara skitgrejer egentligen.... Men lite roligt är det iaf :)

Så det är det som har hänt på senare dar. Ska väga och mäta imorgon tänkte jag, då han blir 14 veckor! (Ps: gick över 11-kilossträcket i fredags...) Han blir nog stor!


3-månadersmätning

I onsdags då han blev 3 månader vägde han 9.7 kilo och var ca 40 hög. (Inte lätt att mäta honom inte ;)

Nu blir det åka till bonden utan lillen. Jag ska vara med på "heldagarsgrejer" och vill inte lämna honom ensam så länge. Därför får han vara hemma med sin morbror.
På tisdag ska jag ysta i mejeriet som de har, jag vill också försöka vara med på bakning i bagarstugan. Vi får se hur det blir :)

Tredje bondeveckan

Tredje veckan är nu slut. Åh vad tiden går fort! Men det ska bli jätteskönt med sommarlov (äntligen!)
Denna veckan passade vi på (den dagen det var sol) att vara lite på ängen. Och Benny sprang runt, runt, runt och runt.... Tyckte att det var jätteskoj! Blev en hel del bilder från det, men även på djuren.
Den svarta kalven på bilden därnere (hon har nr 333 i örat) kallar jag Stina, och vi hittade henne nyfödd nere i hagen förra veckan. Men nu har hon blivit jättestor!


Idag har vi flyttat "kalvar". Med "kalvar" menar jag kossor på mellan 100 till 200 kilo. När de tjurar är det inte lätt att få dem dit vi vill.... Men alla står nu där de ska, snyggt och prydligt. Finally ;)

Någe mer som har hänt den här veckan... Hmm... Jo, vi var på studentkalas och fikade. (Jag "som middag" vid två, halv tre blir jag väckt, med en mening: "Vi ska till brorsan och äta, byt om". Okej, tänkte jag. Funderade på vad jag skulle sätta på mig, det blev jeans, linne och en tjocktröja. När jag kommer in till huset (jag bor i husvagn) så har familjen slips och väst på sig! Jag, som var osminkad, störtade ut i husvagnen för att få på mig lite make-up. Tur var väl det, eftersom på den där studentfesten fanns det massor med folk. Jag, med håret fortfarande skitigt från ladugårdspasset på morgonen kände mig liiiite felplacerad. Han kunde ju ha sagt till en timme tidigare och inte tio minuter före tycker jag!

Jo, idag har vi varit till veterinären också och fick spruta. Katten Rally, katten Arya och Benny samåkte och tog sprutorna samtidigt. Rally, som är omöjlig att få in i en bur, fick jag hålla i (lös, utan koppel eller något) men han är så snäll sååå ;) Turen hem resulterade i två djupa rivsår. Men det måste man väl förstå!
Sprutan märkte ingen av dem av, speciellt inte Benny, för han åt upp all godis, den lymmeln ;)

Nedan då; lite bilder :D



              

                       

Kaninjakt och öppet hus på Nordvik

Benny tyckte att det var superskoj att jaga kaninen Grynet. Hon verkar dock inte bry sig så mycket (:


Idag var vi på Nordvik på öppet hus. Jag fick grilla naturvetarhamburgare från 11 till 14. Sen ville jag och Benny hem... Jag sydde även om scarfen jag fick i julklapp så den skulle passa. Så den hade jag på :) Hundtricket kallas det ;D Väldigt många frågade vad det var för ras, och han blev bästis med en rottistjej. En tjej som ägde en border frågade vad det var för ras (jag säger bara aussie nuförtiden, han ser ju ändå bara ut som en sån) och sedan frågade hon "Men honom kan ni väl ändå inte ha köpt i Sverige?" Jopp, sa mamma, i Piteå.

      

Andra bondeveckan

Detta är en skandal - men jag har inte tagit en enda bild av lillkillen!
Mätte och vägde honom nu när han är 11 veckor är han ca 38.5 centimeter hög och väger 8.4 kilo. Han har gått upp från 6.5 till 8.4 på två veckor! Tyvärr mätte jag inte honom när han var nio veckor, så jag vet inte hur stor han var då. Men kan tänka mig att han var runt 33 centimeter. Kanske. Eventuellt. Vi säger så! (:

Den här veckan har vi hälsat på småkalvarna och bocken. De var lite avvaktande till Benny först, men nosade sedan lite grand. Han skulle ha varit vuxen i tisdags då vi tog ut getterna, så hade han kunnat på vallat lite! Jag förstår de som har vallhundar, att hålla koll på 20 getter är inte lätt!

Sen har det inte hänt så mycket mer. Det vanliga bara :)


RSS 2.0